Sluit
0 Menu

Je bent hier: HomeNieuwsVrouwen houden mannen in toom bij verbouw

Vrouwen houden mannen in toom bij verbouw

Steeds meer vrouwen kopen online bouwmaterialen zo blijkt uit onderzoek onder ruim 4.000 bezoekers van bouwmaterialenleverancier.nl In het eerste halfjaar van 2015 steeg het aantal vrouwelijke online kopers op bouwmaterialenleverancier.nl met maar liefst 20%. Het Centraal Bureau voor de Statistiek merkte vier jaar geleden al op dat de toename van online aankopen het grootst is bij vrouwen van 25-44 jaar.

Vrouwen kiezen voor zekerheid en willen voorkomen dat een verbouwing financieel uit de hand loopt, iets dat vaak gebeurt. Ook beleidsmedewerker Wim Schreurs van Bouwend Nederland beaamt dit. Schreurs geeft aan dat tijdens een verbouwing de plannen nog wel eens worden gewijzigd met financiële consequenties tot gevolg.

Vooral bij grotere investeringen willen vrouwen controle houden en laten zich daarom eerst online informeren.

Volgens Sjoerd de Boer, eigenaar van bouwmaterialenleverancier.nl is er een duidelijke verandering opgetreden. “Voorheen werden er voor een verbouwing meerdere deelbestellingen gedaan. Nu wordt eerst om advies gevraagd en bestellen vrouwen het liefst alles in 1 keer. De verbouw komt daarmee door gebrek aan materialen tussentijds niet stil te liggen en het beschikbare budget wordt niet overschreden.”