Sluit
0 Menu

Je bent hier: HomePIR isolatieplaten

PIR isolatieplaten

Wat kun je isoleren met PIR isolatieplaten

Je kunt hellende daken, platte daken, vloeren en spouwmuren isoleren met PIR isolatieplaten.

Wat is er uniek aan onze PIR platen?

Onze PIR isolatieplaten zijn gemaakt uit 50% uit gerecyclede materialen en kunnen aan het einde van hun levensduur weer volledig gerecycled worden ! Onze PIR panelen die worden gemaakt door Insus is de enigste fabrikant in de hele wereld die dit kan. Deze PIR platen zullen de CO2-uitstoot drastisch verminderen met als doel over enkele jaren helemaal geen CO2 meer uit te stoten. Wij werken als bedrijf graag mee aan de circulaire bouwmaterialen omdat we maar één aarde hebben, en hier moeten we zuinig op zijn.

SjdB PIR isolatieplaten friesland op maat gemaakt
SjdB PIR isolatieplaten friesland uit voorraad leverbaar

Voordelen van PIR isolatieplaten

PIR platen hebben de hoogste isolatiewaarde van alle isolatiematerialen als je naar de dikte kijkt.
Hierdoor zijn ze goed te gebruiken op plekken waar je niet hele dikke isolatie kunt gebruiken. Een PIR isolatieplaat van 100mm heeft een RD-waarde van 4.50, als je een steenwol van 100mm pakt kom je maar aan een RD-waarde van 2.85 toe. Daarnaast is steenwol slecht recyclebaar, terwijl onze PIR platen 100% recyclebaar zijn.

Op voorraad in Grou, Friesland

Direct leverbaar

Voorraad fabriek

levertijd c.a. 3 werkdagen

Wat is de isolatiewaarde / RD-waarde van PIR platen:

Met PIR platen kunt u uitstekend isoleren doordat ze een lage Lambdawaarde (warmtegeleiding) en een hoge RD- waarde hebben.

DikteRD-waardeDikteRD-WaardeDikteRD-waarde
2cm0,906cm2,7010cm4,50
3cm1,357cm3,1511cm5,00
4cm1,808cm3,6012cm5,45
5cm2,259cm4,0514cm6,35

Wat kosten PIR isolatieplaten per M2

Dit varieert welke dikte en cachering kiest maar de goedkoopste PIR plaat kost bij ons € 6.44 excl btw (€ 7.79 incl btw) en de duurste kost € 25.92 excl btw per m2 (€ 31.76 incl btw)

SjdB PIR isolatieplaten friesland advies showroom
SjdB PIR isolatieplaten friesland bezorging nederland

Welke PIR platen moet ik gebruiken?

Voor de wanden en spouwmuren kunt u het beste PIR platen met een aluminiumcachering gebruiken, de kunnen we uit zowel uit voorraad Grou als voorraad fabriek leveren met aan vier zijden een sponning of met rechte kanten rondom.

Welke PIR platen voor onder de betonvloer?

Hiervoor kunt u het beste een PIR isolatieplaat met papieren cachering gebruiken, er ontstaat dan geen condens tussen de ondervloer (ook beton) en de cementdekvloer. Werkt u zonder afwerkvloer / cementdekvloer, dan raden wij het af om PIR platen te gebruiken die direct op het zandbed komen te liggen. Er komt dan veelal condens tussen PIR laag en betonvloer tijdens het beton uitdrogingproces waardoor er betonrot kan optreden na tientallen jaren. U kunt dan beste een EPS (tempex) plaat gebruiken met de juiste druksterkte

Welke PIR platen voor op platdak?

Hierbij maken we onderscheid in welke dakbedekking u wil toepassen.

Voor onder EPDM
PIR platen voor onder de EPDM dakbedekking: Indien er PIR platen op het platdak komen met een EPDM afwerklaag, dan moet u kiezen voor een PIR plaat met glasvlies cachering. Op deze cachering hecht de lijm van de EPDM beter. Als u een PIR plaat met aluminium cachering zou gebruiken zou de bovenste laag kunnen loslaten. In de praktijk wordt de PIR plaat met aluminium cachering wel toegepast, maar is het is dringend af te raden om aluminium cachering niet toe te passen onder EPDM dakbedekking.

Onder PVC dakbedekking
PIR platen voor onder PVC dakbedekking: Indien er PIR platen op het platdak komen met een PVC afwerklaag, dan moet u kiezen voor een PIR plaat met aluminium cachering.

Onder bitumen dakbedekking
PIR platen voor onder de bitumen dakbedekking: Indien er PIR platen op het platdak komen met een bitumen afwerklaag, dan moet u kiezen voor een PIR plaat met aluminium cachering.

Welke PIR platen voor onder de betonvloer?

Voor onder de betonvloer of in gestorte betonwanden moet u PIR platen gebruiken met een papieren cachering gebruiken. Door de chemische reactie in beton zou anders de aluminium cachering gaan oplossen.

PIR platen monteren / plaatsen / verwerken voor hellend dak of platdak

Als je PIR platen gaat monteren op de bovenkant van een hellend dak of platdak moeten deze bevestigd worden met drukverdeelplaatjes waarin de juiste lengte spaanplaatschroef komt. Bij voorkeur ca 50 mm langer dan de dikte van de pir plaat. Als er een dunne onderplaat onder zit of stalen warmdakplaat kunnen ze korter. Bij warmdakplaten zijn er speciale schroeven. De naden dienen altijd te worden afgeplakt met dampdichte tape

PIR platen monteren / plaatsen / verwerken onder de houten vloer

Als u een houten vloer van de onderkant wil gaan isoleren is het belangrijk dat er geen dampdichte laag of dampremmende laag ligt. De PIR platen zijn voorzien van een aluminiumcachering en daardoor zou het vocht niet uit de vloer kunnen komen, waardoor er houtrot of schimmels kunnen ontstaan.
Montage van de platen kan door een goede montagekit of door drukverdeelplaatjes waarin in een spaanplaatschroef komt met de juiste lengte.

PIR platen monteren / plaatsen / verwerken onder de betonvloer

Zoals hierboven al beschreven is het te adviseren om alleen een PIR plaat te gebruiken tussen de betonvloer en de cementdekvloer / afwerkvloer. Er moet dan eerst een dampdichte folie gelegd worden waarop de PIR plaat met papieren cachering komt.

PIR platen monteren / plaatsen / verwerken in de spouwmuur

De PIR platen moeten door middel van Spouwankers worden bevestigd op de binnenmuur, aan de buitenzijde dienen de naden van de PIR plaat met dampdichte tape te worden afgeplakt

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Paul Feenstra
0566 840 367