Sluit
0 Menu

Je bent hier: HomeWinkelOverigKalkzandsteen lijm (zak a 25 Kg)

Fundering

Kalkzandsteen lijm (zak a 25 Kg)

Kalkzandsteen lijm (zak a 25 Kg)


  Prijs op aanvraag

25,41 incl. btw

Vraag een offerte aan Wij reageren altijd met een persoonlijk antwoord

Verwachtte levertijd: 1-3 werkdagen Bekijk productspecificatie (pdf)

Toepassingsgebied

Kalkzandsteenlijm word toegepast voor het verlijmen van kalkzandsteenmetselblokken of elementen van kalkzandsteen, binnen en buiten.

Samenstelling

Kalkzandsteenlijm is een homogeen mengsel samengesteld uit wit kwartszand, bindmiddel, wit portlandcement en hulpstoffen om de morteleigenschappen te verbeteren.

– Bindmiddelen: wit Portlandcement volgens EN 197-1.

– Granulaten: afgezeefd en hersamengesteld zand 0/0,5 volgens EN 13139.

– Hulpstoffen: specifieke toeslagstoffen om de verwerkbaarheid, de waterretentie, hechting en de kleefkracht van de mortel te verbeteren.

Eigenschappen

Kalkzandsteenlijm is een droge voorgemengde lijmmortel voor het verlijmen van kalkzandsteenblokken en/of elementen (metselmortel type T). Kalkzandsteenlijm heeft dankzij zijn unieke samenstelling een uitstekende hechting en een zeer hoge waterretentie.

Voorbereiding drager

De stenen mogen niet verzadigd zijn met water bij het verwerken. Te droge blokken moeten worden voorbevochtigd. Er mag zich geen stof op het oppervlak bevinden. Tijdens het lijmen mag de omgevingstemperatuur niet lager zijn dan 5°C en niet hoger dan 30°C. Nooit werken op bevroren, ontdooiende ondergrond of bij risico op vorst binnen de 24 uur. Het werk moet beschermd worden tegen koude, slagregen en wind.

Verwerken

Kalkzandsteenlijm vermengen met ongeveer 24 % zuiver water (ongeveer 6 l water per zak van 25 kg). Bij voorkeur mechanisch mengen tot de geschikte consistentie is bekomen. Het mengsel moet homogeen en klontervrij zijn. Na aanmaak van het mengsel dient de mortel verwerkt te worden binnen 4 uren. De lijmmortel wordt aangebracht met een lijmtroffel, -kam of -verdeelbak op de kalkzandsteensteen-blokken/elementen. De dikte van de lijmlaag bedraagt 2 tot 3 mm. De blokken worden met een gummihamer in de specie gedrukt. Uitpuilende lijmresten kunnen tijdens het uitdrogen met een truweel worden verwijderd. Na verstijving, door een begin van binding mag de mortel niet meer hermengd of aangelengd worden.

Verbruik

Opbrengst Kalkzandsteenlijm:

± 750 l/ton droge mortel.

Bij het verlijmen van blokken met een breedte van 20 cm:

± 3,6 kg/m² 30 cm: ± 5,5 kg/m²

Technische kenmerken

Sterkteklasse M 15
gem. druksterkte na 28 dagen > 15,0 N/mm²
gem. buigtreksterkte na 28 dagen > 4,5 N/mm²
gem. hechtsterkte na 28 dagen > 0,4 N/mm²
granulometrie 0/0,5 mm
waterbehoefte ± 24 %
luchtgehalte ± 20 %
waterretentie ± 100 %
debiet / opbrengst ± 750 l/ton
volumemassa verharde mortel ± 1550 kg/m³
open tijd > 7 min

Verpakking

Kalkzandsteenlijm is verpakt in zakken van 25 kg, gestapeld op europaletten (1350 kg per palet) met een beschermhoes. De houdbaarheidstermijn in de originele verpakking, droog opgeslagen, bedraagt 12 maanden.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Janneke Blanke
0566 840 367